Rondetafelgesprek: Controllership met impact
Ga naar Event
Peter van Herk

Controllership met impact

Scherp jouw visie op controllership aan!

Dit event is geweest op dinsdag 17 mei, 2022. Voor het najaar van 2022 zal er een nieuwe datum en tijdstip worden voorgesteld. Bent u benieuwd naar het verslag van het eerste event? Bekijk deze dan hier.

Programma lunch sessie:

-      11.45 tot 12.00uur Inloop en ontvangst met koffie

-      12.00 tot 12.45uur Lunch

-      12.45 tot 14.15uur Rondetafelgesprek

-      14.15 tot 14.30uur Afsluiting en vertrek

Programma avond sessie:

-      17.45 tot 18.00uur Inloop en ontvangst met koffie

-      18.00 tot 18.45uur Buffet

-      18.45 tot 20.15uur Rondetafelgesprek

-      20.15 tot 20.30uur Afsluiting en vertrek

Moderators:

-      Bert Gadellaa

-      Hidde van der Wal 

Berten Hidde zijn beiden ervaren strategie- en organisatiedeskundigen, zijn beiden actief als docent Management Accounting & Control en betrokken bij de organisatie van  internationale management trips.  

Inhoud:

Controllership is een eigenschap van organisaties, net als ondernemerschap. Het zegt iets over de kans dat de organisatie haar gestelde doelen gaat realiseren. Die kans zou onder alle omstandigheden maximaal moeten zijn. Dan is volgens ons de organisatie ‘in control’.

Onze definitie van controllership is dan ook: het geheel van denken en doen in organisaties dat zich richt op het meer ‘in control’ komen en blijven als organisatie.

Voor alle duidelijkheid: het gaat over de kans, niet over het risico. Kans is geen zekerheid. Kans, zo hoog mogelijk, is geen 100% garantie. Er blijft dus altijd een mate van onzekerheid waar de organisatie mee om moet gaan.

Tijdens het ‘rondetafelgesprek’ gaan we praten over de impact van controllership. Welke visie heb jij op controllership, want zonder visie een kleinere kans op succes. Dat is niet wat je wilt.

Een visie op controllership biedt een handelingsperspectief. Een leidraad voor alle medewerkers van een organisatie om zo met elkaar succesvoller te worden. Een lonkend perspectief dat niet vanzelf komt.

Om te komen tot zo’n visie willen we het goede gesprek gaan voeren aan de hand van drie vragen:

1. Wat is ervoor nodig om ‘in control’ te zijn?

2. Hoe krijg je meer controllership in jouw organisatie?

3. Wat is daar in de rol van de financieel eindverantwoordelijke?

De antwoorden op deze vragen dragen bij aan de ontwikkeling of toetsing van de eigen visie op controllership voor jouw eigenorganisatie.

Wij verzorgen deze bijeenkomst onder ons motto ‘trots op je vak en plezier in je werk’. We willen financieel eindverantwoordelijken in Nederland nog beter maken in hun mooie vak. Dan dragen ze nog meer bij aan het succes van de organisaties waar ze werkzaam zijn. Een visie op controllership is essentieel daarbij.

We kijken uit naar je komst om met ons en de deelnemers het gesprek over dit boeiende onderwerp aan te gaan. Het aantal plaatsen aan tafel is beperkt (max. 12) dus meld je snel aan.

Locatie:

Kasteel Woerden
Kasteel 3, 3441 BZ Woerden

Kosten:

Deelname aan het Rondetafel gesprek incl. uitgebreide lunch  € 95,= p/p excl. BTW

 

Aanmelden:

U kunt nu al uw interesse aangeven via info@CFOgroepNederland.nl en daarbij aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een lunch sessie van ca. 11.45 tot 14.30 uur of voor een avond sessie van ca, 17.45 uur tot 20.30 uur.

Of via het onderstaande aanmeldformulier!

Aanmelden
Nadat jij je hebt aangemeld, ontvang je nadere informatie via de e-mail.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.